Hengsten

Home »  Hengsten

In 2015 staan er 75 goedgekeurde bonte selectie hengsten de fokkerij van het Nederlands Shetland Pony Stamboek ter beschikking. In de minimaat met het aantal van 25 en de kleinemaat met het aantal van 29 zijn de aantallen sinds jaren het grootst. In de middenmaat is met het aantal van 15 het aanbod redelijk te noemen maar in de grote maat is met 6 hengsten het aanbod veruit het laagst. Kwalitatief kunnen de hengsten in de bonte kleur de concurrentie goed aan ook al is het alweer wat jaren geleden dat er een bonte hengst kampioen werd. De laatste was in 2006, de zwartbonte middenmaatshengst Napoleon van de Kortenhof werd toen zowel dagkampioen als erekampioen. Tevens werden in 2006 voor het eerst (maar ook het laatst) 2 bonte hengsten met een predikaat bekroond, Jannique van Stal Maruschka (middenmaat vosbont) en Jasper van het Heidepark (minimaat vosbont), beide werden keur verklaard.

 

Klik hieronder op de maat en zie welke hengsten voor u beschikbaar zijn!

 

NB: wij proberen bij elke hengst een recente foto te plaatsen.
OPROEP aan alle hengstenhouders: ontbreekt er informatie bij uw hengst of is deze niet correct geef dit dan a.u.b. aan ons door dan zullen wij dit aanpassen.

Heeft u een mooie foto van uw hengst (digitaal/voorkeur jpeg) die u hierbij wilt plaatsen ??? mail deze dan graag aan ons door: ruud67@ziggo.nl 

 

  • Mini Maat                                  t/m 86 cm

  • Kleine Maat                               t/m 92 cm

  • Midden Maat                             t/m 98 cm

  • Grote Maat                                t/m 107 cm

Claudy3